Interview | Wat maakt een goede werkgever?

Op donderdag 27 juni geven The Next Women en advocaten- en notariskantoor Kennedy van der Laan, partner van The Next Women, een workshop in goed werkgeverschap. Tijdens de praktische workshop zullen partners Eva Knipschild en Inge de Laat in anderhalf uur uitwijden over de juridische do’s en don’ts, van sollicitatie tot ontslag. De middag wordt afgesloten met een borrel.

Ondernemers zijn uitgenodigd om kosteloos deel te nemen aan deze workshop:

Datum: Donderdag 27 Juni 2013

Tijd: 15.30 uur -17.00 met borrel daarna.

Locatie: Kennedy Van der Laan aan de Haarlemmerweg 333 in Amsterdam.

Meld je hier aan!

The Next Women sprak met Eva Knipschild en Inge de Laat over Kennedy van der Laan, het belang van juridisch advies en de aankomende workshop.

TNW: Wat is jullie specifieke missie in de ‘Legal World’?

E & I: Topadvocatuur bedrijven door zo pragmatisch mogelijk te werken en zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen.

TNW: Waar zijn jullie als bedrijf trots op?

E & I:  In 1992 begon advocatenkantoor Kennedy Van der Laan in Amsterdam als een initiatief van elf jonge, ondernemende advocaten. Wereldveroveraars én -verbeteraars, dat wilden we zijn. Van de kleine groep gedreven advocaten is Kennedy Van der Laan in 20 jaar uitgegroeid tot een full service advocatenkantoor met honderd advocaten en notarissen. We zijn er trots op dat ons permanente streven naar topkwaliteit zijn vruchten afwerpt:

In 2010 wonnen we de Gouden Zandloper voor het ´Meest innovatieve advocatenkantoor van Nederland´ en in 2012 de Chambers Client Service Award.

TNW: Jullie kantoor is heel breed, jullie hebben mensen van veel verschillende disciplines en bieden verscheidene juridische diensten aan. Wat denken jullie dat de kracht is van zo’n compleet aanbod onder een dak?

E & I: Onze advocaten zijn in staat om de klant over de volle breedte te bedienen. Zij hebben een ijzersterke kennis van het recht. En ze kunnen zich goed verplaatsen in de cliënt en de omgeving waarin hij opereert. Zo komen onze advocaten tot heldere en praktische adviezen en tot voortvarend procederen.

3. Wat zijn de meest voorkomende redenen waarvoor bedrijven bij jullie aankloppen om advies in te winnen?

E & I: We zijn een kantoor dat haar cliënten, zoals gezegd, in de volle breedte kan bijstaan in juridische vraagstukken. Daarnaast wordt onze persoonlijke en informele aanpak vaak als onderscheidend en prettig ervaren.

4. Wat kan een goede advocaat toevoegen als adviseur voor een bedrijf?

E & I: Een advocaat heeft enerzijds veel kennis van de laatste wet- en regelgeving. Anderzijds is hij ook heel goed in staat om per sector, per bedrijf en zelfs per persoon de situatie in de juiste context te behandelen. De cliënt kan zich concentreren op hetgeen waar hij of zij goed in. Wij zorgen ervoor dat dit binnen het juiste juridische kader gebeurt.

5. Wat maakt de workshop zo aantrekkelijk? Waarom zouden bedrijven zich moeten aanmelden?

E & I: Bij goed werkgeverschap hoort een goed personeelsbeleid en daarbij komen de nodige juridische aspecten kijken. Tijdens de praktische workshop bespreken wij als arbeidsrechtexperts in 1,5 uur dé juridische do’s and don’ts op dit gebied. We gaan bijvoorbeeld in op privacyaspecten bij werving en het bijhouden van een goed personeelsdossier. Ook behandelen we het ontslagrecht en de actuele ontwikkelingen op het gebied van flexibele contracten.

Bekijk hier het profiel van Eva: http://www.kvdl.nl/onze-mensen/eva-knipschild/

Bekijk hier het profiel van Inge: http://www.kvdl.nl/onze-mensen/inge-de-laat/

Plaats een reactie